Toidugruppe on seitse. 11. mail selguvad võitjad piima-, kala-, puu- ja köögiviljatoodete, kastmete, mee, võileivamäärete ja kulinaariatoodete hulgast. 12. mail hinnatakse lihatooteid, alkohoolseid jooke, pagaritooteid ja kondiitritooteid. 17. mail toimub üldkomisjoni töö, kus selgitatakse välja Eesti Parim Toiduaine 2005, Eesti Parim Toit Tervisele 2005, Eesti Parim Rahvuslik Toit 2005 ja Uus Toode Väikeettevõttelt 2005.

Konkursile on esitatud kokku 89 toodet 30-st ettevõttest.

Konkurss korraldatakse koostöös TTÜ Toiduainete Instituudiga, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja Tallinna Linnavalitsusega.

Eesti Toiduainetööstuse Liit on 1993.a. asutatud toiduainetööstuse ettevõtteid ja erialaliite koondav mittetulundusühing. Toiduliidu liikmeteks on 22 ettevõtet ja 5 erialaliitu.