Konservi sisse jäänud kuul näitab Linnamäe lihatööstuses kvaliteeti
Kadri Paas
ajakirjanik
Linnamäe lihatööstuse juht Magnus Rüütel ja tema kolleegid valmistavad Uugla külas vorste, sinke ja šašlõkke metssigade, hirvede ja põtrade lihast.
FOTO: Foto: Andres Putting
Veerand toodangust eksportiv Linnamäe lihatööstus leiab töötajaid lähikonnast, sest hea palk ja võimalus osta ise valmistatud toitu on suur boonus.
Linnamäe lihatööstuses on lae alla tõmmatud veriste ninadega metssead. 25–30-kilogrammised elukad, kel soolikad juba tööstusvalmilt välja roogitud. Läänemaal asuv lihatööstus on Eestis ainus paik, kus metssigadest, karudest, hirvedest ja põtradest tehakse (toor)vorsti, šašlõkki ja viinerit.
Loe edasi, miks jäävad metsloomadest valmistatud konservidesse jahimeeste kuulid ja miks on kuulidega „maitsestatud” konservid kvaliteetsemad.