"Härra Kärmas, see on Teie selline mõttemaailm. Kuidas sa vaatad, onju. Küllap kõige mõnusam koht on ikka Eesti," vastas Parts saatejuhi Mihkel Kärmase viitele, et kontrollikoda oleks ju hea soe ja suure palgaga koht.

Parts ütles ka talle avalikkuses esitatud kriitika kohta, et see on inforünnak. "Tänapäeva avalikus meedias käivad asjad umbes nii, et kui sa kümme korda kordad valet, siis see võib muutuda laiadele massidele tõeks," ütles Parts.

"Ei ole võimalik, et 25 aasta jooksul ei oleks midagi kritiseerida, see kindlasti ei ole nii, aga et sellise laia joonega ja kõlavate sõnadega...," rääkis Parts ja soovitas mõelda, et mis on teda kritiseerivate ettevõtjate ühine nimetaja. Ise ta ärimeeste nimesid välja öelda ei soovinud, sest olevat tegemist "ikkagi peresaatega".

Saatejuht Mihkel Kärmas läks intervjuu jooksul muidugi ka konkreetsete juhtumite juurde ja juhtis tähelepanu Auvere elektrjaama suure investeeringu juhtumile, kuna teised probleemsed juhtumid olevat selle kõrval olnud "kommiraha". Parts vastas talle, et see suurinvesteering oli väga hea asi.

"Kallis Mihkel Kärmas, millest me räägime? Kuulge, kust me Eesti Vabariigis elektrit saame? Me andsime ettevõtele võimaluse kasumlikult investeerida selleks, et see vanaraud, mis Narvas on, asendada uute tootmisvõimalustega," rääkis Parts.

Märkusele, et seda investeeringut kritiseeris ka Eesti Energia ise, vastas kunagine majandusminister aga, et energiaettevõtte endisi ega uusi juhte ei tasu "mingite kuldsuudena" võtta.

Parts jätkas samal teemal pikka tiraadi, kuni muutus juba silmnähtavalt emotsionaalsemaks. "No öelge mingi alternatiiv praegu? Me töötasime (siis kui Parts peaminister oli - toim.) läbi tuumajaama, töötasime läbi gaasil põhineva elektrijaama./.../ See, et praegu keegi võtab numbrid välja ja ütleb, et kuna täna on elektrihind selline ja vot, teate, võib-olla peaks midagi alla hindama... No mida ta ohib seal?! Ta on Eesti Energia juhatuse esimees, ta asi on pakkuda lahendusi, mitte ohkida, nagu mingi jobu. Saate aru, onju, siin ei ole üldsegi midagi arutada," rääkis Parts.

Kontrollikoja kandidaat jätkas aga energiateemal arutlemist ja jõudis oma jutuga sinna, et maailmaanergeetikas pole tehnoloogilist revolutsiooni kahjuks täna toimunud. Selle peale pidi Kärmas sekkuma ja ütlema, et päris Bill Gatesist täna rääkida ei tahaks.

"Oot-oot, Mihkel Kärmas, te räägite, et ajalehed kirjutavad, kõik kritiseerivad, et Parts tegi suure investeeringu. See oli absoluutselt vajalik riiklik investeering järgmiseks kolmeks põlvkonnaks. Mida me möliseme siin?! Mida me valetame oma rahvale?," küsis Parts ilmselgelt kergelt ärritudes.

Kui Kärmas ütles talle selle peale, et Tarmo Olgo riigikontrollist on ise ju seda Auvere investeeringut kritiseerinud, siis Parts väitis, et Olgol oli kallutatud informatsioon ning et otsus võeti vastu toona Juhan Partsi, Andrus Ansipi ja "veel väga vastutustundlike inimeste" poolt.

"Keegi, näed, täna aga "aitäh" ei ütle," ütles Parts.