„Ka need, kes koduturul on konkurendid, peaksid välisturgusid vallutama minnes kokku hoidma," lisab Tammemägi. „Koostöö puudumine mõjub Eesti ekspordile laastavalt". Väitega nõustub ka Suurbritannia ekspordiinstituudi juht Lesley Batchelor: „Väikeettevõtjad peavad välisturgude külmade tuulte käes olles kokku hoidma, et ellu jääda."

Just koostöö edendamiseks eksporditurgudel korraldab ICC Eesti 1. veebruaril Tartus rahvusvahelise ekspordikonverentsi „Make Trade Simple". Konverentsil on 15 esinejat ja põhiosa programmist moodustavad praktilised ettevõtete ja organisatsioonide ekspordi case study'd.

Veel tutvustab Briti ekspordiinstituudi juht Lesley Batchelor UK väikeetevõtete edulugusid ja Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm räägib sellest, kuidas Eesti rahvusülikool rahvusvahelistub ning mida teistel sellest õppida on.

Raigo Tammo dünastia on kohal mitmekesi. Räägitakse sellest, kuidas pereettevõtted tekivad ja kuidas Põhjamaade (Estanc AS) või Baltikumi (T-Tammer OÜ) suurimaks tegijaks kasvatakse.

Eesti üks aktiivsemaid startup-ettevõtjaid Priit Salumaa räägib oma ettevõtte Mooncascade näitel tehnoloogiaettevõtte ekspordi eduloost. Kodumaja AS juhatuse esimees Lembit Lump analüüsib ehitussektori ettevõtete ekspordipotentsiaali. Tõnu Vaher, ELI OÜ tegevjuht, räägib militaarekspordi eripärast.

Lisaks praktilistele case study'dele analüüsivad osalejad ka üldiseid trende ja majanduse makrokeskkonda. Üles astuvad Rahvusvahelise Kaubanduskoja ICC tegevjuht Philip Kucharski, Eesti Panga analüütik Ilmar Lepik ja Balti Venemaa Uurimise Keskuse juht Vladimir Jushkin.

Konverents toimub uhiuues spaahotellis „V", kus peale ettekannete kuulamise on võimalik suhteid luua ka spaas, saunades ja õhtusöögil. Teisel konverentsipäeval on plaanis ekskursioonid Tõravere observatooriumi, Eesti Rahva Muuseumi ja Kvartali kaubanduskeskusesse.

Loe lisa ja pane ennast kirja siin.

Jaga
Kommentaarid