Korbi sõnul on Somelari sõnakasutus tekitanud varasemaltki probleeme ning arusaadavalt sai tema enda organisatsiooni inimestel sellest kõrini, teatas Keskerakond.

"Haridusministri solvamine oli lihtsalt viimane piisk. Arvamus, et oma niinimetatud sisekoosolekul võid rumalusi rääkida ja seejärel hoopis ise solvuda, kui inimesed sinu öeldut ükskõikselt ei võta, on ikka päris vildakas," ütles Korb pressiteate vahendusel.

Korbi sõnul näitab Somelari ebaprofessionaalsust ka tõik, et vabanduse ja oma sõnade eest vastutuse võtmise asemel asus mees hoopis rünnakule.
"Riigi Kinnisvara ASi juht leiab, et riigile kuuluva hoone müümine poole miljoni euro eest Tartu linnale on probleem. Linn täidab oma funktsioone, teenindab linnaelanikke ja see hoone on Tartu linnajuhtide kinnitusel neile selleks vajalik. Riik ja linn pole eraldi, vaid kohalik omavalitsus on riigi osa. Sellist asja ei peaks tippjuhile selgitama," rääkis Korb.

Arusaamatu on Korbi sõnul ka Somelari viide Keskerakonnale, samal ajal kui Tartu linnas, kellele RKAS hoone müüb, on võimul Reformierakonna juhitud koalitsioon.

Korbi sõnul on Somelari käitumine ning vabandus lihtsalt rumal ja ebaprofessionaalne ning tal tuleks oma ametist loobuda. "Kui niivõrd kõrgel kohal olev juht ei näe jätkuvalt oma väljaütlemistes probleeme ega mõista riigi ja kohaliku omavalitsuse koostöö normaalsust, ei ole riigifirma juhi koht tema jaoks," ütles Korb erakonna pressiteate vahendusel.