Tšubais möönis riigiduumas Ühtse Venemaa fraktsiooni liikmetega kohtudes, et Venemaa Riikliku Arvestuskoja etteheited ettevõtte tegevusele olid põhjendatud, vahendab Interfaks.

President Boris Jeltsini ajal läänelike majandusreformide sümboliks tõusnud Tšubais selgitas, et Arvestuskoda juhtis tähelepanu puudujääkidele kulude kontrollis, ettevõtte strateegia elluviimisel ning samuti tooraine kasutamisel. Tema sõnul ilmnes veelgi tõsisemaid probleeme, mida audiitorid ei näinud. Nende seas hinnangud turgudele ning puudused kaadripoliitikas. Prognoosid olid ettevõtte juhi sõnul liiga optimistlikud ning seetõttu tehti valesid investeeringuid. Puuduste tulemusena tuligi tema sõnul vallandada 60% juhtidest.

Tšubaisi sõnul puudus ettevõttes praktiliselt sisekontrolli süsteem, mis tuli nüüd nullist üles ehitada.

Tasub meenutada, et Rosnano pidi tõstma Venemaa kõrgtehnoloogia lipulaevaks maailmas.

Aprillis eemaldas valitsus Rosnano 2014-2016. aasta erastamiskavast. Algselt oli plaan 100% ettevõtte aktsiatest 2016. aastaks ära müüa.

Märtsis rääkis Tšubais, et ettevõtte tippjuhtkond saab sel aastal osta kuni 49% riigifirma aktsiatest ning järgmisel aastal kuni 75%, kirjutab lenta.ru. Seni ei ole juhtkonna kaasamise osas ettevõtte aktsionäride ringi mingeid otsuseid langetatud.

Arvestuskoda leidis juba 2013. aastal Rosnanos mitmeid rikkumisi ning tõdes, et riigifirma täidab talle Venemaa nanotööstuse arendamisel seatud ülesandeid ebaefektiivselt. Toona heideti ette ka juhtkonna ebaefektiivset tööd ning jätkusuutmatuid ning nanotehnoloogiaga mitte seotud projektidesse tehtud investeeringuid. Mullu suvel algatati mitme Rusnano tippjuhi suhtes kriminaaluurimine raiskamise ning võimu kuritarvituse süüdistusega.

Sellele vaatamata sai Rosnano eelmise aasta lõpus 18 miljardi rubla mahus laenudele riikliku garantii.