Korterelamu renoveerimislaenu minimaalne laenusumma on 6400 eurot ning laenu intress on fikseeritud 10 aastaks.

Esialgsel hinnangul jääb lõppintress korterelamule alla 3,5%. Laenu eeltingimus on korterelamule teostatud energiaaudit, laenuga finantseeritakse ainult energiaauditis toodud renoveerimistöid.

„KredExi renoveerimislaenul on võrreldes tavalaenuga kaks peamist eelist: esiteks on ta pisut odavam kui tavalaen ja teiseks fikseeritakse intress kümneks aastaks. Korteriomanik teab seega täpselt, milline on tema maksekoormus järgmise kümne aasta jooksul,“ ütles KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler.

Renoveerimislaenu väljastavad SEB ja Swedbank, korterelamud saavad laenutaotlusi esitada pankade kontorites alates sellest nädalast.

KredExi kommunikatsioonispetsialist Tarmo Seliste ütles Delfile, et võrreldes varasema taotlusperioodiga on KredExi laenutingimused on täpselt samad.

KredEx käivitas korterelamute renoveerimislaenu programmi 2009. aastal. Sihtfinantseeringu kogusummas 72 mln eurot moodustavad struktuurivahendid Euroopa Regionaalarengu Fondist, riigigarantiiga laen Euroopa Nõukogu Arengupangast, Vabariigi Valitsuse laen ning KredExi omavahendid.

Ajavahemikus 2009-2012 on 493 korterelamule eraldatud renoveerimislaenu kogumahus 49 mln eurot, keskmine laenu pikkus on 15 aastat ja keskmine intress 4% aastas fikseerituna 10 aastaks. Laenu abil on renoveeritud 1,2 mln ruutmeetrit pinda. Keskmine oodatav energiasääst on 37% maja kohta.

KredExi korterelamu renoveerimislaen on vajalik eelkõige korterelamu tervikliku rekonstrueerimise rahastamiseks ning väikeste korterelamute renoveerimiseks, kuna nendel on investeering ruutmeetri kohta kõrgem.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.