Eeloleval neljapäeval, 18. septembril toimuval avaseminaril on peamiseks teemaks energiasääst küttesüsteemi kaasajastamise läbi ja alternatiivset küttelahenduste, sealhulgas soojuspumpade ja päikeseenergia kasutamine kortermajades.

Eraldi käsitlust leiab mitmel pool Euroopas kohustuslikuks muudetud individuaalne tarbimisest lähtuv küttekulude arvestus.

Küttemaailma juhatuse esimehe Frank Õim’i sõnul on eelolev talv ja küttehinna hüppeline tõus teinud paljud korteriomanikud väga murelikuks.

„Seminaride eesmärk on pakkuda ühistutele võimalust saada oma küsimustele vastused ühest kohast ja korraga. Paljude ühistute jaoks tuleb üllatusena, et keskmine kortermaja kasutab hetkel Eestis ca poole rohkem soojusenergiat kui on sama näitaja Põhjamaades, samas on meil kaugkütte hind juba Põhjamaadega sarnasel tasemel,“ märkis Õim.

Seminaridel on lubanud edaspidi kaasa lüüa ka nii riigi kui soojatootjate esindajad, samuti leiavad käsitlemist elamute soojustamisega seotud teemad.

Tasuta eesti- ja venekeelsed seminarid hakkavad toimuma kaks korda kuus Küttemaailma koolituskeskuses Tallinnas Kadaka tee 131.

Kuna kohtade arv on piiratud, peavad huvilised osalemiseks end eelnevalt registreerima. Lisainfot seminaril osalemise kohta saab telefonil 6 799 361.

2005. aastal loodud OÜ Küttemaailm on tänaseks tõusnud Eesti suurimaks küttesüsteemide energiasäästliku kaasajastamisega tegelevaks ettevõtteks. OÜ Küttemaailma osanikud on Frank Õim, Arti Arakas, Viljar Arakas ja Ivar Siimar.