KPMG Balticsi teatel toob analüüs esile, et finantstehingute maksu kehtestamise plaan on tekitanud laia avaliku ja poliitilise diskussiooni, samas on president Sarkozy teatanud vastava maksu kehtestamisest Prantsusmaal. Lisaks Prantsusmaale toetavad maksu sisseviimist Saksamaa ja Hispaania; selgelt vastu on Ühendkuningriigid, Bulgaaria, Tšehhi Vabariik ning ka Rootsi, kus finantstehingute maksu kehtestamine 1980. aastatel andis finantsturgudele suure hoobi. Eesti kuulub neutraalse hoiakuga riikide sekka.
Kuigi Euroopa Komisjoni ettepanek võib kaasa tuua majanduslikku kasu, on avalikkuses teravalt tõstatatud küsimus, kas maks täidab oma eesmärki ning kas see mitte ei kahjusta EL-i riikide finantssektorit ja majanduskasvu.

„Mõned liikmesriigid toetavad maksu kehtestamist, kuid ainult juhul, kui maks viiakse sisse globaalselt, mida aga lähemas tulevikus kindlasti ei juhtu. Seega on maksu kehtestamise väljavaated EL-is väga hägused,“ ütles KPMG globaalse finantsteenuste maksuüksuse juht Hugh von Bergen.

KPMG Balticsi maksu- ja õigusteenuste juht Joel Zernask ütles, et on väga ebatõenäoline, et finantstehingute maks 2014. aastaks üle Euroopa kehtestatakse.
„Küll on Euroopa Komisjon finantstehingute maksu direktiiviga andnud riikidele selge suunise oma maksusüsteemide arendamiseks. Eestis täna veel laiapõhjalist arutelu finantstehingute maksu teemal ei toimu ning pigem jälgitakse huviga teiste EL-i liimesriikide ja analüütikute vastukajasid Saksa - Prantsuse initsiatiivile,“ märkis Zernask.