Ekspordilaen võimaldab ettevõttel pakkuda välisostjale pikaajalist maksetähtaega ja rahastada vajadusel välisostjale müüdavate kaupade tootmist. Laenu väljastamise eeltingimuseks on ostjaga seonduva krediidi- ja poliitilise riski kindlustamine.

KredExi juhataja Andrus Treieri sõnul on pikaajalise krediidi saamine rahvusvahelisteks tehinguteks väga oluline.

„Sageli on sobivate maksetingimuste pakkumine välismaises suuremahulises hankes osalemise eeltingimuseks. Üle maailma on kasutusel rahastamismudel, kus eksportiv riik korraldab finantseerimise teises riigis asuvale ostjale. Näiteks ostetakse eksportijalt tehase sisseseade ja seda tehingut finantseeritakse pikaajaliste laenudega eksportivast riigist. KredExi laen võimaldab Eesti ettevõtjatel pakkuda teiste riikide konkurentidega võrreldavaid tingimusi.“

Ekspordilaenu saab vähemalt kaheaastase maksetähtajaga eksporditehingute finantseerimiseks. Laenusumma on üldjuhul kuni 3 mln eurot välisostja kohta ning laenuperiood 2 kuni 10 aastat.

Ekspordilaenu taotlemiseks tuleb pöörduda KredExisse. Täpsemat infot laenu kohta saab KredExi kodulehelt ja KredExi kliendihalduritelt.