Hansapanga jaepanganduse äri juhtinud Margus Rink suundus 2008. aastal tööle Eesti Energiasse,kus oli energiamüügi juht ning juhatuse liige. 2015. aasta mais asus ta juhtima Margus Linnamäe ravimite hulgi- ja jaemüügifirmat Magnum.

Krediidipanga tehing toimub kahes osas. Esimeses etapis omandab Coop Eesti 59,7 protsenti ja Inbank ligi 10 protsenti Krediidipangast.

Sellele järgnevalt omandab uus pank Coop Eesti ja Inbanki ühise tütarettevõtte Coop Finants ning Eesti Krediidipanga ja Inbanki ühise tütarettevõtte Krediidipank Finants, mille tulemusena uue panga osalused jaotuvalt vastavalt 55 Coop Eesti ja 25 protsenti Inbanki vahel.

Inbank panustab panga arendamisse nõuandja ja finantsinvestorina ning plaanib keskpikas perspektiivis oma osalusest Coop Pangas loobuda.

Coopi ja Inbanki eesmärgiks on välja osta ka ülejäänud 20% Eesti Krediidipanga väikeaktsionäridest ning kaasata tehingusse 2017. a jooksul täiendav finantsinvestor.

Margus Rink lausus, et Coop Pank luuakse selgelt eristuva strateegiaga. "Me tahame pakkuda lihtsamaid pangateenuseid Coopi 600 000 kliendile ning nendega seotud väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele, teha seda nii Coopi kauplustes kui ka interneti- ja mobiilipangas. Meie kliendipakkumine saab olema rajatud kaubanduse ja panganduse vahelisele sünergiale ja kliendikasule,” ütles ta.

Rink lisas, et Eesti Krediidipanga nime all jätkab pank tegevust tänavu sügiseni, kevade-suve jooksul tehakse ettevalmistustöö uute teenuste ja toodete pakkumiseks nii Krediidipanga praegustes kontorites, Coopi kauplustes kui ka elektroonilistes kanalites.