Krediidipank ja Moskva pank vaidlesid selle üle, kas 2012. aasta märtsi Krediidipanga aktsionäride üldkoosolekul oli Moskva pangal õigus esitada oma kandidaate nõukokku otse koosolekul või oleksid nad pidanud oma kandidaadid esitama kolm päeva enne koosolekut, nagu seda nõuab Äriseadustik.

Vaidluse käigus asus Harju maakohus seisukohale, et õigus on Krediidipangal ja nõukogu kandidaadid tuleb esitada varem, s.t. mitte koosolekul. Ringkonnakohus asus aga vastupidisele seisukohale.

Riigikohus otsustas, et hageja oleks pidanud esitama oma nõukogu liikmete kandidaadid Äriseadustikus ettenähtud ajaks ja nende hilisemal esitamisel ei pidanud kostja neid kandidaate hääletusele panema. "Eelnevast tulenevalt on õige maakohtu järeldus, et kostja ei rikkunud hääletamise korraldamise nõudeid ja sel põhjusel ei ole vaidlustatud üldkoosoleku otsust alust kehtetuks tunnistada," seisab Riigikohtu ostuses.

"Seega tuleb ringkonnakohtu otsus tühistada asjaoludele väära õigusliku hinnangu andmise tõttu ja jätta jõusse maakohtu otsus, arvestades Riigikohtu otsuse põhjendusi,” otsustas kõrgeima astme kohus.

Krediidipanga nõukokku kuuluvad Andrus Kluge, Timur Dyakov, Boris Beliaiev, Ain Soidla ja Artur Klaos.

Krediidipank on üks vanimatest Eestis tegutsevatest pankadest, mis pakub kõiki enamlevinuid pangateenuseid ja –tooteid üle Eesti.