“Saame öelda, et esimesel poolaastal jõudis pank Eestis kriisijärgselt taas stabiilsesse töörütmi, samuti oleme neli kvartalit järjest kasumit teeninud. See on saavutatud tänu töötajate jõupingutustele ja konjunktuuri paranemisele,” ütles Krediidipanga juhatuse esimees Andrus Kluge.

Aasta esimeses kvartalis tööd alustanud Krediidipanga Läti filiaali tulemusi liites jäi pank I poolaastal 970 tuhande eurosesse kahjumisse. “Peamiselt on kahjum Läti poolel tingitud LBB jaepanganduse äri omandamise kuludest ja Läti filiaali arenduskuludest,” ütles Kluge.

“Selliseid kulusid võib ette näha ka II poolaastal. Lätis on eesmärgiks ümberkorralduste tulemusena intressi- ja administratiivkulusid oluliselt vähendada, samas tagada kvaliteetne klienditeenindus ja atraktiivsed tingimused nii arvelduste teostamisel, laenude andmisel kui ka hoiustamisteenuste osutamisel.”

30. juuni seisuga oli Krediidipanga hoiuste maht 371 miljonit eurot, kasvades aastaga 20%; laenuportfelli maht oli 131 miljonit eurot, mis on 2010. aasta I poolaastaga võrreldes 12% vähem; bilansimaht oli aga 425 miljonit eurot, olles aastataguse ajaga võrreldes ligi veerandi võrra suurem.
Likviidseid vahendeid oli pangal poolaasta seisuga ligi 285 miljoni euro väärtuses.