Selline kokkulepe, et Kreeka väljaaitamise programmi peaks pikendama, on äärmiselt kahtlane, ütles üks Euroopa Liidu ametnik Bloombergile. See tähendab, et kõnelused jätkuvad pühapäeval ja esmaspäeval. Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem kommenteeris, et eelkõneluste voor osutus väga keeruliseks.

Ilma abi saamata riskeerib Kreeka peaminister Alexis Tsipras sellega, et valitsusel saab juba järgmisel kuul raha otsa. Saksamaa nõudmistele allumine tähendaks Tsiprasele aga küsimusterahet kodumaal.

„Saksamaa, Holland ja teised on jäigad ning nõuavad, et Kreeka näitaks solidaarsust, mida teised liikmesriigid on näidanud. Nad peavad suhtuma nõudmistesse austusega," vahendas Bloomberg Malta rahandusministri Edward Scicluna sõnu. „Nad on nüüd jõudnud punkti, kus ütlevad Kreekale, et kui sa tõesti tahad lahkuda, siis lahku."

Saksamaa ei ole rahul sellega, kuidas Kreeka oma kärpekava järgib. Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis ei soovi aga kindlasti viia läbi selliseid kärpeid nagu plaanis riigi eelmine valitsus.

Investorid usuvad, et Kreeka lõpuks siiski nõustub tingimustega.