„Me oleme loomas bitcoini ökosüsteemi, mille sisuks on automaadid ning lahendused e-kaubanduse ning turismisektori jaoks," ütles BTCGreece looja Thanos Marinos CoinTelegraphile. „See kõik peaks kreeklastele jaoks lahendama need probleemid, mida on nende ette toonud kapitalikontrolli meetmed."

Täna on mitmed Kreeka ettevõtted raskustes, et maksta välistele partneritele kaupade ja teenuste eest raha. Seda majandusprobleemide ja kapitalikontrolli tõttu, mis külmutasid riigis kõik pangakontod, krediitkaardid ning deebetkaardid mitmeteks nädalateks.

Pangakontolt tohib tänaseni välja võtta maksimaalselt 464,76 dollarit nädalas. Et väikesi ja keskmisi ettevõtteid raha välismaale saatmisel aidata on loomisel maksesüsteem, mis võimaldab neil ettevõtetel teha oma maksed kiiresti ja odavalt.

Bitcoini populaarsus on Kreekas väga jõudsalt kasvamas. Eraisikud ning ettevõtted on hakanud selle kasu mõistma, ütles Marinos.

„Bitcoinile üleminek toimub ning seda väga kiires tempos. See ei ole tühjale kohale tekkinud vaid aitab igapäevaste probleemide lahendamisel. Sellele aitab kaasa ka usu kaotamine traditsioonilistesse pankadesse. Inimesed on bitcoinile avatud."