Kreenholm laiendab Polytexilt ostetud seadmetega oma sortimenti, sest ettevõttel polnud varem nii laia kanga trükkimiseks sobivaid masinaid, ütles ettevõtte juht Juhani Haarajoki.

“Saame Polytexist ostetud kolme meetri laiuse trükimasinaga lisa juba olemasolevatele võimsustele,” selgitas Haarajoki. “Uue tootena võime nüüd oma klientidele pakkuda nn King Size’i voodilinu.” Osalised ei soovinud tehingu summat avaldada, kuid Polytexi trükimasinate väärtus oli kaks aastat tagasi 74 miljonit krooni. Seadmed jäävad endiselt Narvast paari kilomeetri kaugusel asuvasse Nakro tööstusparki, kus hakkab tööle 50 inimest varasema ligi 150 asemel.

“Euroopa Liidu turg muutus Polytexile vähem ahvatlevaks kui Venemaa oma ning ärist tagasi tõmbumiseks leidsid omanikud pankroti olevat kõige sobivama,” selgitas ettevõtte juht Sergei Stertskov.

Venemaa kapitali poolt viis aastat tagasi toorkanga trükkimiseks asutatud Polytex.ee AS tegutses aastaid kahjumis, mille põhjuseks oli liiga väike tootmismaht ja raskused tööliste väljaõppega.

Kreenholm on viimastel päevadel korduvalt meediasse jõudnud, kuna AS Narva Vesi tahab sulgeda Kreenholmi heitvete vastuvõtu. Sekkus koguni Narva linnapea Tarmo Tammiste, kelle arvates kannataksid selle tagajärjel alusetult Kreenholmi töötajad. “Inimesed, kes Kreenholmis töötavad, ei ole süüdi selles, et firmaomanikud on ettevõtte viinud sellisesse seisu nagu ta on,” märkis linnapea.

“Arvan, lähiajal selgub, et vaatamata sellele, et nende sodi edasi vastu võetakse, jõutakse ikka oodatava loogilise lahenduseni [pankrotini – toim],” lisas Tammiste Eesti Päevaleht Online’ile.

Kreenholmi juht Matti Haarajoki Tammiste juttu pankrotist kommenteerima ei soostunud.