Saluoks ja Šabarov olid eelmisel aastal pankrotistunud telekomifirma Norby Telecom juhid. Selle ettevõtte suurosanikuks oli Guido Sammelselg, kellel praegu on kehtiv ärikeeld. New Krenholm Holdingu ühe omaniku ja juhatuse liikme Vadim Šabarovi sõnul soovib ettevõte osta pankrotis Kreenholmi Valduse ASi tootmisseadmeid. "Tehing on praegu pooleli ja leppisime kokku, et me seda väga pikalt ei kommenteeri. Räägiks siis, kui asi on tehtud ehk lepingud allkirjastatud ja ettevõte on käivitatud," ütles Šabarov, kirjutab Äripäev.

Napisõnaline oli ka ettevõtte teine omanik Minni-Triin Park, kes advokaadibüroo Nordeus advokaadina tegeleb kinnisvaraarendajate ja investorite nõustamisega. Park ütles, et ta esindab mitmeid investoreid, kes on Kreenholmist huvitatud. Kuna praegu käivad kõnelused investeeringute jagunemise osas, siis ei saa ta ka praegu investoreid avalikustada.

New Krenholm Holdingu täpsematest plaanidest ei olnud Šabarov nõus rääkima. Uudisteagentuurile BNS on Šabarov varem öelnud, et New Krenholm Holding plaanib hakata tegelema kangaste värvimise ja voodipesu õmblemisega ning turustama tooteid Skandinaavias, Baltimaades ja Venemaa loodeosas.

Eesti Rõiva- ja Tekstiililiidu juhatuse esimees, Kreenholmi endine pikaaegne juht Meelis Virkebau loodab, et Kreenholmi varade müügitehing toimub lähiajal. Mida kauem seadmed Narvas seisavad, seda raskem on neid käivitada, sest nad amortiseeruvad meie ilmastiku tõttu, märkis ta. Virkebau hinnangul on võimalik Kreenholm taas tööle panna, sest ümbruskonnas ei ole tugevat kanga viimistlusettevõtet. Seda teenust vajavad paljud, sest väikesemaid koguseid ei ole otstarbekas Aasiast osta. Kreenholmi konkurentsieeliseks on operatiivsus, sest keegi teine ei suuda Virkebau hinnangul nii kiiresti Skandinaavia ja Kesk-Euroopa kliente teenindada. Teiseks plussiks on oskustööjõu olemasolu, mis loob head eeldused tootmistegevuse kiireks alustamiseks.