See tähendab, et Venemaa niigi juba suur töötute armee saab lähiajal täiendust.

„Ehitusvaldkonnas töötab veidi üle 1,6 miljoni inimese. Tänaseks on ligi 1500 ehitusfirmat teada andnud töömahtude vähendamisest või eelseisvatest koondamistest. Jutt käib umbes 277 000 inimesest,“ rääkis Topilin.

Topilini sõnul on tal 13. mai seisuga olemas info, et 13 000 töötaja koondamine on juba otsustatud.

„See arv pole küll oluliselt suur, aga me pöörame sellele kindlasti tähelepanu. Ligi 23 000 inimest töötavad praegu osalise tööajaga. Ehituses on sellel valdkonna eripära tõttu tunduvalt suurem mõju kui teistes valdkondades,“ märkis Topilin.

Minister lisas, et kõige suurem ehitusfirma, kelle saatus valitsusele muret teeb, on Omski ettevõte Mostovik, teised on peamiselt väiksemad aktsiaseltsid.

Venemaa esimene asepeaminister Igor Šuvalov märkis, et kuigi riigi majandus on raskustes, siis kriisi pole.

„Kõige halvem stsenaarium ei realiseerunud. Ei saa öelda, et meil on kõik hästi, aga sellist majanduskriisi, milleks valmistuti, praegu pole,“ ütles Šuvalov.

Ta lisas, et ei saa muidugi välistada, et olukord halveneb, kuid pigem seda siiski ei juhtu. Ja kui juhtubki, siis puudutab see vaid teatud valdkondi.

Samas teatas Suvalv eile, et Venemaa valitsus kärbib järgmiseks eelarveperioodiks 2016 – 2018 oluliselt kulutusi.

Šuvalov rõhutas, et riik ei saa endale lubada võlakoormuse suurenemist, vaatamata sellele, et võrreldes paljude teiste riikidega pole see suur - kõigest 15% SKT-st, kirjutab Lenta.ru.

„Meie olukorras, kus me ei tea, mis ees võib oodata, ei ole võla suurendamist meile kindlasti vaja,“ ütles ta.