Suurima kasumi teenis ja suurimat kasumi kasvu näitas Citigroup. See pank teenis esimeses kvartalis mullu sama perioodiga võrreldes 178 protsenti suurema puhaskasumi, numbriliselt tuli seda 4,43 miljardit dollarit, kirjutab Äripäev.

JPMorgani kasum kasvas 55 protsenti, 3,33 miljardile dollarile. Väikseima kasumi teenis Bank of America (3,18 miljardit dollarit).

Bilansimahult on kõik kolm panka kahe triljoni klubis. Suurim pank oli Bank of America, järgnesid JPMorgan ja Citigroup. Nii laenuportfelli (ilma mahakandmisteta), hoiuste kui ka bilansimahu muutused on olnud väikesed.

"On täiesti selged ja laiapõhjalised majandusindikaatorite paranemised USAs ja kogu maailmas," ütles JPMorgani juhatuse esimees Jamie Dimon konverentskõnes.

"Hiina kasvab, India kasvab, Jaapan kasvab, elamuhindade langus on peatunud, kodumajapidamiste sissetulekud on kasvanud, tarbijad kulutavad taas rohkem, teenuste- ja tööstusindeksid on üleval, laovarud on jätkuvalt madalal - ma võin veel pikalt jätkata," lisas ta Bloombergi andmetel.

"Need indikaatorid peaksid tooma majanduse kiire taastumise," lausus 54aastane pangajuht. "Kindlalt me seda ei tea, aga kui te vaatate neid faktoreid, siis paistavad need päris head."