Välisministeeriumi pressiesindaja vastas Ärilehele, et äridelegatsiooni koostas kaubanduskoda ning võimalust visiidile minna pakub koda oma liikmetele otse.

Hetkel samuti Iraanis visiidil viibiv kaubanduskoja juht Mait Palts selgitas, et ettevõtjate delegatsioon pannakse kõrgetasemelistele visiitidele kokku põhjaliku huvide kaardistuse toel, et teada saada, millistel ettevõtjatel on antud turuga tutvumine vajalik ning kel on soov oma tegevustega sealsele turule laieneda.

"Nii sai ka sel korral ettevõtjate nimekiri koostatud. Ettevõtja Neinar Selil on pikaajaline ettevõtja kogemus ning ta on aastaid meie delegatsioonidega kaasas käinud esindades oma ettevõtet Estiko AS, mis on üks vanimaid Eesti ettevõtteid. Teda ei ole karistatud majandus või ettevõtlusalaste tegude eest ning tema äritegevusele ei ole seatud piiranguid," ütles Palts ja lisas, et visiit sujub väga edukalt ja Eesti ettevõtete vastu tuntakse elavat huvi.

Teised delegatsiooni liikmed on Tarmo Nurmetalo (CF&S Estonia AS), Kristjan-Jaak Reigo (Autolink Baltics AS), Arle Mölder ja Saman Mostashari (Novira Capital), Jaanus Rahumägi (ESC Global Security-ECS Ltd), Ebekai Härm (Revala OÜ), Taavi Einaste ja Peeter Smitt (Nortal AS), Hannes Plinte (Goswift OÜ), Hamed Alavi (Iraani-Põhjamaade Ettevõtluskeskus), Aivar Kesküla (Skinest Rail AS). Väliministeeriumist saadab äridelegatsiooni Meelis Ojassoo ning kaubanduskojast Mait Palts ja Jana Silaškova.

Eelmise aasta detsembris mõistis riigikohus toonase EOK presidendi Neinar Seli süüdi toimingupiirangu rikkumises.