Natsionaliseerimisest jäävad puutumata need turismiobjektid, mis on Ukraina kodanike eraomandis. Krimm kavatseb omandada 119 hotelli, 17 turismiobjekti, mis kuuluvad "Ukrprofzdravnizale" (Ukraina ametiühingute sanatooriumid – toim.), Setšenovi-nimelise instituudi Jaltas ja 35 kohalike volikogude kommunaalettevõtet. Nimekirja kuulub ka legendaarne lastelaager „Artek“.

Krimmi riigivarafond sai ettekirjutuse teha kiire inventuur ja tuvastada kõikide turismirajatiste omanikud. Tulevikus loodetakse riigistatud rajatiste arendamiseks kohale meelitada Vene investoreid. Jurtšenko selgitas, et Krimm ei saanud varem oma territooriumil asuvatelt ja Ukraina riigi omanduses olevatelt turismiobjektidelt mingit tulu.

Esmakordselt andsid Krimmi võimud oma plaanidest natsionaliseerida Ukraina riigivara teada 6. märtsil. Samal päeval teatatika otsusest liituda rublatsooniga.

Venemaa president Vladimir Putin, Krimmi Vabariigi riiginõukogu spiiker Vladimir Konstantinov ja tunnustamata peaminister Sergei Aksjonov ning Sevastopoli poolt linnapea Aleksei Tšalõi kirjutasid 18. märtsil alla Krimmi Vabariigi ja Sevastopoli Venemaaga ühinemise lepingule.