Pro Kapital alustab Tallinna ühe suurema ostukoha Kristiine kaubanduskeskuse teise etapi väljaehitamist aprillis.

Pro Kapitali teatel on laienduse maht esialgsete plaanidega võrreldes suurenenud ja hõlmab ligi 12 000 ruutmeetrit uut kaubanduspinda. Samuti suureneb parkimismaja, kuhu tuleb kokku ligi 1100 autokohta.

Keskusel on praegu väljarenditud pinda 17 500 m2, millest on müügipinda 12 000 m2.

Varem kavandas Pro Kapital Kristiine keskuse laienduse ulatuseks 9000 ruutmeetrit ja parkimiskohtade arvuks 800 praeguse 500 asemel.

Keskuse tegevdirektor Allan Remmelkoor ütles, et laienduse suurendamisel kallineb projekti kogumaksumus 24 miljoni krooni, 225 miljoni kroonini.

Juurdeehituse mahu suurenemine on tingitud kasvavast nõudlusest kvaliteetsete kaubanduspindade järele ning vajadusest tagada keskuse külastajatele senisest laiem kaupade ja teenuste valik, märkis Remmelkoor.

Läbirääkimised käivad ka mitme Lääne-Euroopa kaubandusettevõttega, kes on huvitatud Tallinna ja laiemalt kogu Balti turule tulekust.

Esimene osa laiendusest on kavas avada 2001. aastal. Täies mahus avatakse teine etapp 2002. aasta kevadel. Laiendust finantseeritakse pangalaenu ja omakapitali arvelt.

Esimese täieliku tegutsemis-aasta (2000. aasta) jooksul külastas Kristiine keskust 7,5 miljonit inimest ja keskuse kaupluste kogukäive oli 680 miljonit krooni.

Kristiine keskuse tuumikomanik AS Pro Kapital Grupp kavandab kaubanduskeskuse projekti osaluse omandamist ka Riias. Endise VEF-i raadiotehase alal avatakse 2003. aastaks ligi 45 000-ruutmeetrise kaubanduspinnaga keskus.