Kristiine Keskus toob supermarketi juurdeehitatava osa valmides sinna mitmed Lääne-Euroopas tuntud kaubandusettevõtted, et meelitada juurde uusi kliente ning elavdada siinsest jaekaubandusturgu.

“Eestlane on piisavalt pirtsakas, ta küllastub kiiresti ning on oma olemuselt selline, et otsib pidevalt uusi ja huvitavaid võimalusi,” ütles Kristiine Keskuse tegevdirektor Allan Remmelkoor. Tema sõnul on siinne tarbija juba mõnevõrra väsinud kohalikest ning peamiselt Skandinaaviast pärit kaupmeestest ning otsib midagi uut ja erilist.

TEGEMIST ON GIGANTIDEGA. Remmelkoori sõnul käivad Kristiine Keskusel hetkel mitme Euroopa tuntud jaekaubandusettevõttega läbirääkimised, samuti on mõnede ettevõtetega sõlmitud juba kokkulepped. Samas ei soovinud ta öelda, milliste ette-võtetega on tegu. “Eesti turu suurust arvestades on tegemist gigantidega,” ütles Remmelkoor.

Kristiine Keskuse juhi sõnul on tegemist näiteks Euroopas tuntud elektroonika- ja rõivakaupmeestega. Toidukaupade müü-jaid kaubanduskeskusesse juurde ei tule, kuna Primo näol on tegemist tugeva ning atraktiivse toidukaupade müüjaga.

“Tegemist on jaekaupmeestega, kes tulevad siinsele turule kindla eesmärgiga leida palju uusi kliente ning seetõttu on ka nende siinsed rendipinnad küllalt suured,” selgitas Remmelkoor. Eesti Päevalehe andmeil võib ühe võimaliku firma näol tegu olla Prantsuse juhtiva elektroonikamüüjaga.

KLIENDILE KASULIK. Selverite keti juht Urmo Vallneri sõnul on uute jaekaubandusettevõtete tulek Eesti turule tarbija seisukohast kasulik nähtus. Samas ei osanud Vallner öelda, kuidas võiks tugevate Lääne-Euroopa jaekaupmeeste tulek Kristiine Keskusesse konkurente mõjutada. “Kõik oleneb sellest, milline on nende poolt pakutavate kaupade hinnatase ning milline on nende sihtrühm,” ütles Vallner.

Maksimarketite omaniku ETK juhatuse liikme Mihkel Simsi arvates on jutt Kristiine Keskuse laiendamise ning uue supermarketi ehitamise ümber Pro Kapitali katse end mingil moel tõestada.

“Ma ei tea, kas nad võidavad selle tõttu aktsia hinnas või milleski muus, kuid niikaua, kui pole midagi konkreetset tehtud, ei saa me selles osas võtta kindlat seisukohta,” ütles Sims.