Kristiine Kaubanduskeskuse tegevdirektor Allan Remmelkoor ütles BNS-ile, et lammutustööd laienduse ehitamiseks on alanud ning ehitustöö algab mai lõpus või juuni algul.

Remmelkoore sõnul valib Pro Kapitali tütarfirma OÜ Baltic Engineering ehitaja konkursi korras. Konkurss pole seni veel lõppenud. Keskuse laienduse arhitektuuriline lahendus valmib arhitektruuribüroos Studio Giovanni Bartelli.

Pro Kapitali varasemal teatel hõlmab laiendus ligi 12.000 ruutmeetrit uusi kaubanduspindu. Samuti suureneb parkimismaja, kus saab olema ligi 1100 autokohta.

Laienduse kogumaksumus on 225 miljoni kroonini.

Läbirääkimised käivad ka mitme Lääne-Euroopa kaubandusettevõttega, kes huvitatud kaubanduspindade rentimisest Baltikumis.

Esimene osa laiendusest on kavas avada veel 2001. aasta jooksul. Täies mahus avatakse teine etapp 2002. aasta kevadel. Laiendust finantseeritakse pangalaenu ja omakapitali arvelt.

Esimese täieliku tegutsemisaasta 2000. aasta jooksul külastas Kristiine Kaubanduskeskust 7,5 miljonit inimest ning keskuse kaupluste kogukäive oli 680 miljonit krooni.

Kristiine Kaubanduskeskuse tuumikomanik on AS Pro Kapital Grupp.