„Kasumi vähenemise põhjustas kinnisvarainvesteeringu väärtuse muutus, mis on seotud Kristiine Keskuse uuendamisega,“ ütles ettevõtte kommunikatsiooni- ja turundusjuht Linda Eichler. „Kristiine Keskuse renoveerimistööde käigus saab keskus uue sise- ja välisilme. Laienemise asemel investeerime Kristiine Keskuse kvaliteedi ja mugavuse tõstmisele, pannes rõhku just meelelahutusele ja toitlustuse valiku parandamisele ning värsketele moekauplustele.

Renoveerimistöid teostatakse kahe aasta jooksul etappidena alates eelmise aasta novembrist.

„Esimene etapp valmib käesolevaks kevadeks, mille raames saab parkimismaja poolne aatrium uue ilme ning juunis avatakse Eesti esimene rahvusvaheliselt tuntud 4000 ruutmeetril laiuv meelelahutuskeskus O’Learys ja esimene läbi kahe korruse paiknev ja ühtlasi ka Eesti suurim Reserved,“ rääkis ta. „Kristiine Keskuse uuendamisega kaasneb ajutiste tühjade pindade teke ning seoses sellega ajutine renditulu langus ja investeeringuga seotud rahavoo negatiivne efekt.“

Remonttööd lõppevad järgmise aasta viimaseks kvartaliks.

Ettevõtte netorenditulu vähenes 4,8 protsenti, 5,3 miljoni euroni.

„Kui mõni kauplus on meie tegevuste tõttu suletud, siis renti selle perioodi eest ei küsita,“ lausus ta.

Cityconi Eestis olevat rentnike müük vähenes koguni üheksa protsenti ja külastatavus 11 protsenti.

„See on tingitud erinevate tegurite koosmõjust, milleks on Kristiine Keskuse uuendamine ja suuremahuline teedeehitus Rocca al Mare Kaubanduskeskuse ees, mis plaanitakse avada lähiajal,“ märkis ta.