„Plaanin 15 aasta jooksul investeerimispanganduses omandatud kogemusi rakendada eestimaisele kapitalile kuuluva ettevõtte arenguks. Kõigis grupi ettevõtetes on võimekad juhid ning seetõttu on põhirõhk tegevuse koordineerimisel ja uute projektide elluviimisel. Elekter ja Küte ettevõtete eesmärk on panustada kohalikule taastuvenergiale ning hoida seeläbi tarbijate energiakulud kontrolli all,“ ütles Koit ettevõtte teates.

Koit tõi näiteks, et Tallinna Kütte soojusvõrgus kasvab kohalikest ja taastuvkütustest toodetud soojuse osakaal järgmisel aastal 42 protsendini.

„Kavas on jätkata investeeringute elluviimist, et veelgi vähendada sõltuvust imporditud kütusest,“ lisas Koit.

Koit töötas varem ettevõtete rahanduse nõustamisteenuseid pakkuvates investeerimispankades SEB Enskilda ja Suprema Securities.

Koit jääb ka AS Superia nõukogu esimeheks. Superia nime all tegutsevad endise SEB Enskilda ettevõtete rahanduse Eesti ja Läti üksused.

„Priit on tipptasemel ekspert, kelle kontol on mitmed edukad energeetika- ning kogu infrastruktuurisektori tehingute nõustamised. Valdkonna tundmine ning tugev analüüsivõimekus aitavad teda kindlasti uues ametis,“ ütles Kristjan Rahu, kellest saab OÜ Elekter ja Küte nõukogu liige.

„Oleme Priiduga kokku leppinud, et temast saab osaluse kaudu Elekter ja Kütte partner," lisas Rahu.

Elekter ja Küte on energeetikaettevõtete Tallinna Küte, Eraküte ning Tallinna Elektrijaam omanikfirma, mis kuulub ettevõtja Kristjan Rahule.

Elekter ja Küte kontserni kuuluvate ettevõtete käive ületas eelmisel aastal 140 miljonit eurot ning varade maht 200 miljonit eurot.

AS Tallinna Küte varustab soojusega kahte kolmandikku pealinnast ning Maardu linna. Ettevõte haldab linna 415-kilomeetrist kaugküttevõrku, kolme suurt katlamaja ja kahtekümmet nelja väikekatlamaja.

AS Eraküte varustab soojusega kaheksat Eesti linna, tegutsedes Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kärdlas, Raplas, Tiskre-Hansu elurajoonis Tallinnas,Tartus ning Valgas. Tallinna Elektrijaam OÜ käitab Tallinnas Väo karjääris elektrijaama, mille kütusena kasutatakse Eesti puiduhaket ja freesturvast. Elektrijaama planeeritud elektritoodang on kuni 180 GWh/aastas ja soojusetoodang kuni 500 GWh/aastas.