„Meie alustavad ettevõtjad ei sõnastata endale kaugemat eesmärki seetõttu tegeldakse ainult pisiprobleemidega, mitte ei arendata ettevõtet kaugemat perspektiivi silmas pidades,“ ütles Kilvet sihtasutuse pressiteates.

Möödunud kevadel EASi ärimentorprogrammiga liitunud 22 alustavat ettevõtjat lõpetasid äsja aastase programmi, mis aitab neil oma firmat nüüd teadlikumalt juhtida ja arendada, sest kogenud ettevõtja toel saab Kilveti sõnul riskikohtadest hõlpsamalt üle.

„Ehkki mentorprogramm kestab ühe aasta, jääb side mentoriga ka hiljem alles ning võimalus ja julgus nõu küsida aitavad kindlasti kaasa sellele, et alustanud ettevõtted ka ellu jääksid ning edasi kasvaksid,“ rõhutas Kilvet.

EAS-i mentorprogramm alustas 2004. aastal. Selle aja jooksul on oma ettevõtet mentori abiga tugevdanud üle 300 alustava ettevõtja. Mentoreid osaleb programmis 40, neist kolmandik on vähemalt 5-aastase staažiga mentorid.

"Alustav ettevõtja saab ärimentorprogrammist kindlustunde oma äri ajamisel, oskuse eristada olulist vähemolulisest, näeb oma ettevõtet kõrvaltvaataja pilguga, saab näpunäiteid õige meeskonna komplekteerimisel ja palju uusi kontakte," loetles Kilvet põhjusi, miks programmiga liituda.

EAS ootab ärimentorprogrammi eksporditurule suunatud ettevõtteid, kandideerida saab jooksvalt.

"Mentorprogramm on aasta-aastalt populaarsemaks muutunud. 2012. aasta lõpus alustanud ärimentorprogrammis osaleb juba 30 alustavat ettevõtjat," märkis Kilvet.

Paralleelselt EAS-i ärimentorprogrammiga tegutsevad maakondlike arenduskeskuste juures mentorklubid, kus aasta jooksul toimuvast 6-7 klubiüritusest saab kasu vähemalt 12 või enam alustavat ettevõtjat nelja mentori toel.

EAS rahastab programmi Euroopa Sotsiaalfondist.