AS-i Tallink Grupp turundusjuhi Peter Roose sõnul on Galaxy viimine Stockholm-Turuliinile Rootsi ja Soome vahelises reisilaevaliikluses suursündmus, sest uusi laevu pole sinna viimase aastakümne jooksul suunatud. „Loodame, et Galaxy saab oma erilisuses võitma ka meie sealsete reisijate südameid nii nagu ta tegi seda Tallinn-Helsingi liinil seilates. Kahtlemata saab uus laev olema oluliseks turu elavdajaks ning peaks juurde tooma palju uusi reisijaid,“ märkis Roose Tallinki teates.
Galaxy võtab täielikult üle varem liinil teenindanud kruiisilaeva Silja Festivali ajagraafiku. Galaxy hakkab väljuma Stockholmist kell 19.15 ja Turust igal hommikul kell 8.00.

Galaxy Eesti laevapere töötab täies koosseisus Tallinki uuel kruiisilaeval Baltic Princess`il. Galaxy uus meeskond on komplekteeritud Silja Festivali rootslastest laevaperest ning täiendavatest uutest töötajatest. Seoses liinivahetusega hakkab Galaxy sõitma Rootsi lipu all.

Silja Festival suundub augusti alguses Stockholm-Riia liinile, kus võtab üle Tallinki vanima reisilaeva Vana Tallinna töö.

2006. aastal valminud Galaxy on Läänemere üks suurimaid alused, mis mahutab 2800 reisijat. Alusel on kokku 927 kajutit, lisaks mitu restorani, erinevalt kujundatud meelelahutuskohta ning üle 450 istekohaga konverentsikeskus.

Erilist rõhku on pandud modernsetele lahendustele ning reisijate mugavusele. Kruiisilaev on 212 meetrit pikk, 29 meetrit lai ning selle kogutonnaaž on 48300. Nelja diiselmootori koguvõimsus 26240 kW tagab laevale kiiruse kuni 22 sõlme. M/S Galaxy´l on kõrgeim 1A Super jääklass ning lisatud spetsiaalsed katalüsaatorid suurendavad aluse keskkonnasõbralikkust. Laeva autodekk on üle kilomeetri pikk, mahutades kuni 1130 liinimeetrit sõidukeid.