"Kirjutasin motivatsioonikirja. CV-d esialgu ei saatnud, kirjutasin juurde, et CV on Vikipeedias. Lugegu sealt," räägib Kruuda.

Natukese aja pärast oli Eesti Energia juhikonkurssi korraldava Ariko Reservi juht Igor Päss siiski Kruudaga ühendust võtnud ja tema CV-d palunud. "Ütles, et siis oleks dokumentidega siiski päris korras. Lasin siis abilistel kirjutada, et õppisin Põlva ja Nõo keskkoolis ja kolm aastat akadeemias (mõtleb EPA-t - toim.)," selgitab Kruuda Ärilehele.

Kruuda tunnistab, et kuigi tal ei ole kõrgharidust, on tal siiski omajagu kogemusi, sest on läbi mitmete majanduskriiside alati ellu jäänud.

Kruuda näitas Pässile saadetud motivatsioonikirja ka mitmele oma ustavale kaastöötajale. "Lugesid ja luksusid," muigab tööstur.

Samas rõhutab ärimees, et kui ta osutuks mingi ime läbi valituks, võtaks ta kindlasti ametikoha vastu ja töötaks viis aastat täie hooga eesti rahva huvides. "Minu meelest on Eesti Energia välisinvesteeringud olnud põhjendamatud ja ennatlikud. Eesti Energia kõige esmane ülesanne on toota elektrit eesti inimestele ja sellise hinnaga elektrit, mille eest suudaks maksumaksja ka maksta. Minu missioon oleks arendada Eesti Energiat, mis käituks nimetatud viisil. Eesti Energia ülesanne ei ole osta kusagil USA-s kokku paekivi ja matta teispoole ookeani kontrollimatult miljoneid eurosid," on Kruuda veendunud.