Eelmisel nädalal, kui Ärileht käis külas Tere Põlva tootmiskompleksis, olid seal talgud. Ja mitte lihtsalt mõnetunnine, vaid põhjalik, kahepäevane koristamismaraton. Ka Tere omanik Oliver Kruuda ise kihutas lastega neljapäeva hommikul Põlvasse ja lahkus sealt alles reede õhtul. Kruuda sõnul on Tere talgud kauaegne traditsioon. Tootmishoone ümbrus ja sisemus saavad põhjalikult puhtaks. Neljapäeval ei liikunud seetõttu ka ükski Tere Põlva tööstuse liin. Piima võeti küll vastu ja separeeriti, kuid rohkemat ei tehtud.

„Puhtus ja kord on väga tähtsad. Kui kõik töötajad löövad koristamisel kaasa, siis ollakse ka ümbritseva keskkonna vastu ise palju hoolivamad. Neil päevil pestakse praktiliselt kõik ruumid, seadmed ja masinad üle, maja ümbrus riisutakse ja pestakse veega puhtaks,” rääkis suurtööstur.