Aktsiaseltsi Luterma ehk endise Kalevi tütarettevõte, oma nime Via Conceptiks muutnud Kalev Meedia esitas täna Harju maakohtule võlgniku pankrotiavalduse, teatas firma börsile.

Avaldusega taotleb Via Concept seoses püsiva maksejõuetusega pankrotimenetluse algatamist ja ASi Via Concept pankroti väljakuulutamist.

ASi Via Concept juhataja hinnangul on peamisteks maksejõuetuse tekkimise põhjusteks üldisest majanduslangusest tingitud reklaamituru langus 2008. aastal ning võimatus kaasata krediidiasutustelt täiendavaid finantsvahendeid.

Pankrotimenetluse algatamise otsustab Harju maakohus 10 päeva jooksul arvates pankrotiavalduse esitamisest.

Kuigi Via Concept taotleb pankrotti, siis töötab praegu jätkuvalt edasi uudisteportaal Kalev.ee.

Töötajad plaanivad kohtusse minna

Paljud Via Concepti töötajad plaanivad lisaks töövaidluskomisjoni pöördumisele ilmselt ette võtta ka kohtutee, kuna ettevõte ei suuda neile ära maksta palkasid ja koondamistasusid.

AS Via Concept lõpetab töölepingud umbes 90 koondatud töötajaga, teatas anonüümseks jääda soovinud ettevõtte töötaja Päevaleht Online´ile.

Tema kinnitusel ei ole Via Concepti töötajad kätte saanud veebruari palka, samuti ei ole makstud koondamistasusid, puhkuserahasid ja muid töötajatele ette nähtud tasusid.

20. märtsi seisuga oli Via Conceptil maksehäireregistris võlanõudeid üleval ligi kuue miljoni krooni eest.