• Tea, millise tulu nimel sa tegutsed

Paljud inimesed mõtlevad ainult raha tegemisest ja ei saa aru, et raha on erinev. On tavapäraselt ehk tööga teenitud tulu. See on kõige kõrgemini maksustatud ja seega raskeim viis, kuidas varandust koguda. Portfoolio tulu saadakse pabervarast, nt aktsiatest ja võlakirjadest. Passiivne sissetulek tuleb tavaliselt kinnisvarast, litsentsitasudest ja väljamaksetest - see on madalamalt maksustatud sissetulek paljude maksusoodustusega. Just passiivse sissetulekuga saab kõige kergemini jõukust juurde.

  • Muuda tavaline tulu passiivseks tuluks

Enamik inimesi teenib palgatöölisena tavalist tulu. Teekond jõukuse poole algab aga arusaamisest, et on ka teist tüüpi tulu. Tuleb lihtsalt mõista, kuidas muuta teenitud sissetulek võimalikult efektiivselt passiivseks tuluks, mis toob sulle raha sisse iga kindla perioodi tagant, ükskõik kas sa ise teed midagi või mitte.

  • Investeerimine ei ole riskantne, kui tead, mida teed

Paljud arvavad, et investeerimine on riskante. Tegelikult on kõige suurem risk investor ise. Investor on täpselt samasugune riskija nagu autojuht liikluses. Halb juht võtab riske - hea juht teab, mida ta teeb. Hea investor õpib enne, kui oma raha investeerib, või teeb seda koostöös mõne teise kogenud ja eduka investoriga.

  • Ettevalmistus on oluline

Inimesed proovivad tavaliselt ennustada, mis ja millal juhtub. Tõeline investor on valmis selleks, et absoluutselt kõik võib juhtuda. Selle asemel et tegeleda ennustamisega ja murda pead selle üle, mis saab, tuleks keskenduda sellele, mida sa soovid. Hästi tehtud investeeringu puhul ei ole vahet, mida turg teeb ehk kas see liigub üles või alla.

  • Head tehingud tõmbavad raha ligi

Pole vaja keskenduda sellele, kuidas investeerimiseks raha saada. Keerulisem on leida hea tehing, mis tõmbab raha ligi - just see on põhjus, miks paljud inimesed on valmis andma oma raha hea investori kätte.

  • Õpi hindama riski ja tasu

See on oluline punkt, et edukaks investoriks saada. Sa pead aru saama olukordadest, mil risk on liiga suur ja tasu väike, ning kas mingil puhul on võimalik saada suuremat tasu näiteks sama riskiga. Kõik see tuleb kogemusega.

Investeerimisreeglite õppimine ja valdamine tähendab eluaegset investeeringut finantsharidusse. Robert Kiyosaki põhireeglitega saad aga kohe alustada. Nagu ta ise ütleb: „Sinust sõltub, kuhu sa välja jõuad."