Mercury ehk Farrokh Bulsara sündis Zanzibaris (nüüd Tanzania) 1946. aasta 5. septembril. Oma lapsepõlvest suure osa veetis ta Indias. 7 aastaselt hakkas ta võtma klaveritunde. Järgnes seikusterohke aeg, mis päädis 1964. aastal sellega, et perekond põgenes Zanzibari Revolutsiooni eest Inglismaale ja nad ostsid väikese maja Middlesexis. Ta õppis näiteks Ealingu Kunstikoolis ja sai sealt kunsti ja graafilise disaini diplomi.

Pärast lõpetamist osales ta mitmetes ansamblites. Et raha teenida, müüs ta Londoni kuulsal Kensingtoni turul kasutatud riideid ja töötas ka Heathrow lennuväljal pagasikäitlejana.

Pärast mitmeid ebaõnnestunud katsetusi liitus ta 1970. aastal Brian May ja Roger Tayloriga, et luua uus ansambel. 1971. aastal liitus seltskonnaga John Deacon ja Mercury pani bändi nimeks Queen. Kui Freddie nime oli ta kasutusele võtnud juba enne, siis nüüd võttis ta endale ka nime Mercury.

1973. aastal andis Queen välja esimese omanimelise albumi. Tähelepanu saavutati aga alles kolmanda albumiga. Nende esimene hittlugu oli „Killer Queen", mis asus nende albumil „Sheer Heart Attack".

Mercury oli jõukas juba 1970ndate alguses. Ta ostis 500 000 naela eest Londonisse 28-toalise häärberi, mil nimeks Garden Lodge. Täna oleks 500 000 naela võrdunud 7 miljoni dollariga. Maja tänane reaalne väärtus on aga 20 miljonit dollarit. Ta jättis maja surres endisele tüdruksõbrale Mary Austinile, kes elab majas tänaseni.

Queenist sai aga täielik kultusbänd. Mercury andis välja ka sooloplaate. 1987. aastal sai biseksuaalne Mercury AIDSi diagnoosi. Ta tõmbus avalikust elust tagasi 1989. aastal ja ta ei osanelnud 1991. aastal ilmunud Queeni albumi „Innuendo" promomisel ega tuuril. Ta suri samal aastal 45-aastasena.

Mercury jättis suure osa oma varast Mary Austinile, kellele ta kirjutas oma testamendis näiteks nii: „Sa oleksid nii või naa olnud minu abikaasa ja seega jääb see maja (Garden Lodge) sulle." Lisaks sai ta ka kõik Mercury laulude õigused. Ta jättis 500 000 naela oma kokale Joe Fanellile, 500 000 sai ka tema isiklik assistent Peter Freestone. 100 000 sai tema autojuht Terry Giddings ja 500 000 Freddy pikaaegne poiss-sõber Jim Hutton. Ta jättis ülejäänud vara oma vanematele ja õele.

Surma hetkel omas Mercury kinnisvara, mille praegune väärtus oleks 40 miljonit dollarit. Likviidset vara oli lisaks veel 13 miljoni dollari eest. 1991. aastal oli tema vara väärtus 30 miljonit dollarit. Selle summa sees on kinnisvara, autoritasud, autoriõigused, raha, kunstiteosed ja muu vara. Kui inflatsiooni arvesse võtta, siis teeks see täna kokku 50-60 miljonit dollarit.