Forbes USA kaasautori Adomanise sõnul saavad Venemaa Balti riikidesse tungimise korral olema küberrünnakud haavatavale taristule, koordineeritud infosõda, ulatuslik „ebaregulaarsete“ jõudude ja palgasõdurite kasutamine ning sõjaväeluure suur tähtsus, viimaks läbi falce flag operatsioone ja erinevat liiki provokatsioone.

„Venemaa sissetung- kui see juhtub- kujundatakse meelega nii, et see ei näeks välja nagu traditsiooniline invasioon, vaid spontaanne massiliste rahvarahutuste puhkemine,“ märgib Adomanis. „See kavandatakse nii, et venelastel oleks võimalik võtta olukorra üle kontroll, samal ajal kui neil on poolusutavad põhjendused oma süütuse kohta. Ameerika hävituslennukitest ei ole niisuguses ohu korral kuigi palju abi,“ märgib ta.

Adomanise sõnul ei pea Balti riigid keskenduma mitte Vene tankidele ja pommitajate peatamisele, vaid FSB ja GRU tegevusele. Lisaressursid tuleksid tema sõnutsi suunata luuresse ja vastuluuresse, mitte kaitseministeeriumisse. „Kuna venelased tuginevad nii ulatuslikult spioonidele ja FSB operatiivisikutele, siis on need täpselt need ohud, mille vastu on Balti riikidel vaja kõige jõulisemalt võidelda,“ tõdes ta.