Jaapani kompaniil on kihk laieneda koduturust kaugemale ja saavutada edu inglise keelses maailmas. Läbirääkimistega kursis olnud inimesed rääkisid, et juba aastaid on pöördunud Nikkei FT omaniku Pearsoni poole sooviga osta FT. Kogu aeg vastati – et see ei ole müügiks.

Läbimurre tuli paari nädala eest, kui Pearsoni juht John Fallon muutis meelt ja oli müügiks valmis. Toimus tõsine võistlus Nikkei, Saksa kirjastaja Axel Springeri ja teiste huviliste vahel. Kõige kaugemale jõudsid Nikkei ja Springer. Vägikaikavedu oli nii tasavägine, et kui Nikkei teatas tehingust oli veel mitmes meediaväljaandes üleval uudis, et Saksa meediakontsern on juhtiv pakkuja.

Et saada parimat hinda, palus Pearson kutsuda võistlema ka Prantsusmaa Viviendit ja Bloombergi. Üsna peagi selgus, et Nikkei ja Springer on kõige tõsisemad ostuhuvilised. Pearson soovis väljaande eest umbes 800 miljonit naela. Springer oligi pakkumist veel tund enne lõppu juhtimas, kuid siis viimastel minutitel pakkus Nikkei 100 miljonit naela Springerist rohkem.

FT ajakirjanikud hakkasid juba vahetult enne Nikkei võitu Twitteris lõõpima, et nad hakkavad õppima saksa keelt.

Lõpuks müüdi FT 884 miljoni naela eest. Hinna sees ei ole ajakirja The Economist ega ka Thamesi kaldal olevat kirjastuse hoonet.

Nikkeid nõustas tehingus pangamaja Rothschild.