Tänasel investoriküljel prognoosivad börsianalüütikud optimistlikult, et Tallina börsil aktsiahindade liikumist peegeldav indeks võib sel aastal kerkida kuni 30 protsenti ja kauplemine aktiviseerub. Aktiivsed väikeinvestorid on aga pessimistlikumad, kirjutab
.

Väikeinvestor Arvo Nõgese sõnul on siinsel börsil viimastel aastatel toimetanud skandinaavlased väga suures mahus välja läinud, kuid loogiline oleks, et nad nüüd oma positsioone taastama hakkaksid. "Kuna euro on meil tõenäoliselt olemas, siis positiivse stsenaariumi puhul ma arvaks, et tuleb korralik tõusuaasta ja kapital tuleb tagasi," ütles Nõges. "Aga ma arvasin ka 2009. aasta kohta, et sellist allamüügi hullust ei tule, kuid tuli siiski. Nii et mina arvan, et tuleb positiivne aasta, aga mürki selle peale ei saa võtta."

Tenlion OÜ juhatuse liige Mikk Talpsepp sõnas, et kuna oodatakse majanduse stabiliseerumist ja teisest poolaastast väikest SKP kasvu, võib arvata, et börsiettevõtete aktsiad jätkavad väikest tõusu, mida juba 2009 alustati. Ta prognoosis, et osa aktsiaid võib tõusta isegi üle 50 protsendi, kuid tervikuna ootaks ta tõusu umbes 20 protsenti. "Kui Eesti suudaks tänavu veelgi selgemalt eristuda teistest Balti riikidest ning jõuda liitumiseni euroalaga, naaseksid ka välisinvesteeringud," lisas Talpsepp. Nii võiks tema sõnul saada väikse välisvõlaga Eestist uues majandustsüklis üks Euroopa kiiremini arenevaid tasakaalus majandusi.

Optimismi börsi heas käekäigus varjutab aga asjaolu, et suur osa välisinvestoreid on Tallinna börsilt lahkunud. "Praegu on Tallinna turg nii mustas augus, et võib juhtuda, et seal istumine kestab veel mõnda aega," tõdes Nõges, kelle sõnul oleks Tallinna börsil atraktiivsust küll, kui seda müüa osataks. Küsimus, kas Eesti Energia võimalik börsile tulek midagi muudaks, tekitas investorites vastakaid tundeid. "Mul ei ole sellega seoses mingeid ootusi," ütles Nõges. Tema sõnul on see "pigem meie väikese turu mõttetu mantra", mida korratakse lootuses börsi päästa. "Täiendav ettevõte võiks tõenäoliselt küll tekitada täiendavat huvi, aga see ei saa olla ainuke teema, millele loota."