Kirill oli 2013. aastal abielludes vaid 31-aastane. Rikkus hakkas tulema pärast abiellumist. 18 kuu jooksul omandas Kirill suure osaluse Vene juhtivas naftarafineerijas Sibur. Viimaste aktsiatehingute alusel on tema osalus väärt 2,85 miljardit dollarit. Ta lahkus ettevõtte juhi kohalt ja pani püsti kompanii oma investeeringute juhtimiseks.

Kuidas jõudis nii noor ärimees nii kiiresti nii kaugele? Mõni kuu enne abiellumist pidas Kirill läbirääkimisi Siburi aktsiate ostmiseks ühelt presidendi rahakamalt sõbralt. Aasta hiljem suutis ta võtta enam kui miljardi dollari suuruse laenu. Laenu andis pank, mille juht on Putini pikaaegne sõber ja kus leiab juhtkonnast Shamalovi venna. Laenuraha kasutati investeeringuks, mis juba mõne kuuga osutus Kirillile väga kasumlikuks.

Kui Kirill Shamalov kasvas üles 1990ndatel, siis tema isa Nikolai asutas koos Putini ja teistega suvilakooperatiivi umbes 100 kilomeetri kaugusel Peterburist põhja pole. Mitmed kooperatiivi liikmed on tänini juhtivatel kohtadel Putini Venemaal.

Nikolai Shamalov sai vene väikepanga Bank Rossija aktsionäriks, mis on muutunud 15aasta jooksul üheks Venemaa mõjukamaks pangaks.

Kui Venemaa vallutas Ukrainalt 2014. aastal Krimmi, siis USA kehtestas sanktsioonid Bank Rossija vastu, nimetades seda Vene eliidi pangaks. Euroopa Liit kehtestas sanktsioonid Kovalšuki ja Nikolai Shamalovi vastu. Esimene on ka USA sanktsioonide nimekirjas.