Noor ülespumbatud kehaga mees Phillip Jonathan Harrison väidab, et tal on hinge taga 590 miljonit kuni 9 miljardit dollarit. Summa suurus oleneb sellest, mis päeval sa temalt seda küsid. Ta on varmalt valmis sulle oma pangakonto jääki ka telefonirakenduse kaudu näitama.

29-aastane mees sattus hiljuti paraja portsu otsa, kui sõitis oma Audi sportautoga ja ta kinni peeti. Autost leiti ecstasy-tablette, metamfetamiini ja Viagra tablette.

Austraalia valitsus määras mehele advokaadi ning Harrison näitas talle mobiilis oma pangakonto väljavõtet. See näitas 590 miljonit dollarit. Ta väitis, et raha oli tema kätte jõudnud eelmisel aastal. Ta ütles advokaadile, et tal ei ole voli öelda, kust raha täpsemalt tuli.

Harrison palus talle määratud advokaadil ise tema online-pangakontole sisse logida. Seal oli näha ka see, et mehel on kinnisvaraportfell, mil on väärtuseks 1,56 miljardit dollarit. See teeks mehest automaatselt ühe rikkama inimese kängurudemaal. Uudis hakkas kiiresti levima.

Harrisoni sõnul on ta valitsuse poolt süüdi lavastatud ja ta väidab, et ta kontrollib Austraalia börsi ASX 200. Kohus palus lasta kontrollida, kas mehel on peas ikka kõik korras.

Harrisonil võeti ära pass, sest tema suur rahakogus võimaldaks tal lennata kuhuiganes. Tal paluti jääda oma tagasihoidlikusse rendikodusse, et kohtuistungit oodata.

Väljaspool kohtusaali hakkas mees oma rikkusega kiitlema. Ta väidab, et sai raha aktsiaturgudel ja auto- ning mobiilirakenduste äris. Ta lükkas tagasi väited, et raha on tulnud narkokaubandusest.

Tõesti peast põrunud

Nüüd on välja tulnud, et Harrison kasutas manipuleeritavat pangarakendust, et oma advokaati ja kohut eksitada. Niisiis saab ta lisasüüdistuse kohtule valetamise eest. Mees kasutas rakendust, kus sai oma pangakonto andmeid muuta ja näidata seal reaalsusest erinevaid numbreid.

Tema vale avastas Austraalia uudistesaade "A Current Affair". Intervjuus kaevas mees endale veel sügavama augu, kui väitis, et tema konto on külmutatud ja seal on 168 miljonit dollarit.

„Ma võitsin selle ühes teises riigis," alustas ta jutuga, mis tema enda varem räägitule vastu käis. Ta parandas end siiski kohe. „Vabandust, mitte ei võitnud. Ma teenisin selle oma ideedega ja rakendustega, mille kallal ma aastaid olen töötanud...internetis."

Ta kinnitas ka, et omab tõesti ASXi börsi. „Ma kontrollin seda kõike," ütles ta.

Reporter logis Harrisoni kontole sisse iseenda telefoniga, et näha, kui suur summa siis mehel pangas on. Talle vaatas vastu summa -42,57 dollarit.

Musklimees läheb 18. aprillil kohtu ette seitsme erineva süüdistusega, mille seas on nii narkootikumide omamine kui ka sõiduki ebaseaduslik käsitlemine.