Põhjus selleks on lihtne – neljapäeval toimunud matšil Uruguai koondisega suutis Rooney lõpuks ometi murda oma kurikuulsa MM-i needuse – nimelt polnud miljonite lemmik Rooney kuni üleeilseni suutnud ühelgi MM-il palli väravasse toimetada. Ei jala ega peaga. Nagu jalgpalliringkondades räägitakse, oli see üks Rooney suurimaid painajaid. Ei ole ju mõistagi sugugi meeldiv, kui spordiajakirjanikud seda fakti teatava kaastundega pidevalt meelde tuletavad – no ei ole Rooney suurte mängude mees...

Teada on, et ta ei saanud enne MM-i just parima vormiga kiidelda. Maikuus kirjutas Guardian, et Rooney pole suutnud Inglismaa koondises juba kaheksas järjestikuses mängus väravat lüüa ja otsis enne Brasiiliasse lendu abi psühholoogidelt, et enesekindlust ammutada.

Kas on see nüüd psühholoogide teene või mitte, igal juhul neljapäeval väravavõrk Rooney löögi tagajärjel sahises ja kogu maailm oli tema rõõmu tunnistajaks. Küll üürikeseks ajaks, sest Urugai koondis suutis brittide peo siiski lõpuks ära rikkuda ja Inglismaale hädavajaliku võidu endale napsata.

Rõõmu võib Rooney tunda ka muude saavutuste üle – mees kirjutas hiljuti alla 104 miljoni dollari suuruse lepingu, mis ütleb, et Rooney on vähemalt kuni 2019. aastani ManU ründaja.

Nagu kirjutab Business Insider, lubab see leping Rooneyl ja tema abikaasal jätkata oma suurejoonelist elustiili. Rooney ei ohustada küll David Bechami positsiooni Hollywoody punase vaiba maailmas, kuid temal ja ta kaasal on kallis maitse kõikide oma majade suhtes, rääkimata tema luksusautode kollektsioonist.

Rooney jalgpallurikarjäär algas Evertonis, kui ta oli alles 17.

Kui Rooney Evertonist ManUse üle viidi, teenis ta nädalas 45 000 dollarit, aastas kokku aga 3,9 miljonit dollarit.

Rooney tekitas mõni aeg tagasi kenakese hulga kära, kui sai uue viie ja poole aasta pikkuse lepingu, mille järgi talle makstakse 300 000 dollarit nädalas või 26 miljonit dollarit aastas. Eelmise lepinguga sai ta 250 000 dollarit nädalas või 21,7 miljonit dollarit aastas.

Lisaks sellele summale teenib ta veel 4 miljonit dollarit aastas reklaamilepingutelt selliste firmadega nagu Nike, Samsung, ja Harper Collins.

Rooneyl ja tema kaunil kaasal on 7,5 miljonit dollarit maksev villa, mis asub Prestburys, Põhja-Inglismaa ühes kõige kallimas piirkonnas, kus on ka paljude teiste Inglismaa kuulsuste villad.
Rooneyl on ka 530 000 dollarit maksnud korter Floridas ja 8,4 miljoni dollari vääriline villa Barbadosel.

Rooneyl on olnud reklaamilepinguid mitmete suurettevõtetega, nagu näiteks Coca Colaga. See leping lõppes 2010. aastal.

Rooney on olnud seitse korda FIFA jalgpalli videomängu frantsiisi „kaanepoisiks“, kuni aastani 2013.

Rooney on praegu seotud 8,4 miljoni dollari suuruse raamatulepinguga, millest juba räägitakse kui maailma suurimast spordiraamatu lepingust, mis eales sõlmitud. Õnnelik lepingupartner on Harper Collins.

Rooney on suur Walesi indibändi Stereophonics fänn. Tema käel on tätoveering "Just Enough Education To Perform", mis on ühe selle bändi albumi nimeks. Stereophonics esines ka Rooney pulmas Santa Margheritas Itaalias.

Rooney on paaril korral üritanud ka nautida muusikafestivale, inkognito.

Rooney nõrkuseks on võidusõiduhobused – neid on tal kolm.

Rooneyl on võimas autode kollektsioon. Teda on nähtud sõitmas Mini Cooperiga, Audi RS6-ga, Bentley Continentaliga, Aston Martin Vanquishiga ja Lamborghini Gallardoga.

Vabal ajal tegeleb Rooney poksiga. Et „vabaneda üleliigsest vihast“.

2011. aastal teatas Rooney, et kavatseb ette võtta juuste siirdamise protseduuri. Nagu teada, ei ole teda erilise juuksekasvuga õnnistatud. Kaks aastat hiljem laskis ta veel oma skalpi tihendada.

Rooney on maha pidanud mitu kohtulahingut. Näiteks kasseeris ta kahelt väljaandelt, kes süüdistasid teda oma toonase kihlatu ründamises, 167 000 dollarit. Rooney annetas selle summa heategevuseks.

Aga Rooneyl on tulnud ka oma taskut kergendada. Näiteks andis vutistaari laimamise eest kohtusse tema endine peatreener David Moyes. Rooney sõlmis kokkuleppe, mille järgi tuli tal Moyesi lepitamiseks lauale laduda 840 000 dollarit.

Rooney ja Inglismaa koondise võitlused Brasiilias said paraku eile õhtul lõpu, kui Costa Rica tegi üllatuslikult tuule alla Itaaliale. Sellest mängust sõltus ka Inglismaa koondise saatus.

Nii tulebki Rooneyl ja koondisel kohvrid kokku pakkida ja rõõmutu kodutee ette võtta juba pärast alagrupiturniiri. Saareriigi jaoks on see pärast 1958. aastat esimene kord lahkuda suurest mängust nii varakult.