Möödunud reedel ilmus Äripäeva vahel edetabel Eesti suurimatest dividendivõtjatest. Ehkki tabel koosnes pea eranditult tänastest või eilsetest edukatest ettevõtjatest on ka igal väikeinvestoril võimalus dividendituluga oma igakuist sissetulekut kas siis 100, 500 või koguni 1000 euro võrra kasvatada, kirjutab Äripäev.

Eelmise nädala alguses tuli Leedu telekomifirma TEO LT välja eelmise aasta majandusaruandega. Kasumi ja stabiilse dividendipoliitika põhjal võib arvata, et firma dividendid jäävad eelmise aastaga enam vähem samale tasemele (0,2 litti aktsia kohta). Arvestades praegust aktsia turuhinda tähendab see 9,2% dividenditootlust. Võttes siit maha ka Leedus kinni peetava tulumaksu (15%) tähendab see Eesti investori jaoks 7,8% netodividenditootlust.

Mida see näitab? See tähendab, et kui sa soovid igakuiselt 100 eurost lisasissetulekut (1200 euro eest dividende aastas) peaks sul olema 15 000-15 500 euro eest TEO LT aktsiaid. 500eurose lisasissetuleku korral vastavalt siis 76 000- 77 000 euro eest telekomifirma aktsiaid.

Loomulikult ei saa arvestada, et sa ostad tänase hea dividendiaktsia ja jäädki elu lõpuni korraliku dividenditulu sisse võtma. Kindlasti peaks dividende nooliv investor jälgima ka ettevõtte hingeelu, dividendide maksmise stabiilsust ja tulevikuprognoose.