Valimata jättes saab elektrit üldteenuse alusel ning valiku võib ka hiljem teha, teatas hinnavõrdlusportaal Elektrihind.ee.

Ka pärast tänast on võimalik veel käesoleval aastal elektrimüüjat vahetada, kuid sellisel juhul oleneb elektrimüüjast, kas leping hakkab kehtima 1. jaanuarist või 1. veebruarist.

Elektrimüüjat on võimalik valida ka pärast elektrituru avanemist ükskõik millisel tarbijale sobival hetkel.

Täna ei kuku tähtaeg neile tarbijatele, kes soovivad järgmisest aastast osta elektrit samalt ettevõttelt, kellelt nad seda praegu teevad või kes soovivad edaspidi osta elektrit üldteenuse raames.

Esimeste puhul on lepingu sõlmimisega aega detsembri lõpuni. Üldteenuse jaoks pole kellelgi mingit lepingut vaja sõlmida.

Elektrihind.ee soovitab enne lepingu sõlmimist võrrelda veel kõiki elektripakette ning kaaluda nii börsihinnaga kui fikseeritud hinnaga pakette ja võimalusel leping tänase päeva jooksul sõlmida.

Samas võib endale valimiseks aega võtta, sest valimata jättes ei oma ka esimene kuu üldteenuse alusel elektri tarbimine suurt mõju väiketarbija rahakotile. Pikemas perspektiivis ei ole mõistlik jääda kõrgema hinnaga üldteenuse tarbijaks, soovitab portaal.

Uuest aastast avaneval elektriturul hakkavad eratarbijale elektrit pakkuma seitse ettevõtet: Eesti Energia, Latvenergo Elektrum, Imatra Elekter, VKG, 220 Energia, Eesti Gaas ja Elektrimüügi AS.

Elektrihind.ee portaali haldab Datahouse OÜ.