Jaanuaris toodeti 19 protsenti rohkem elektrit ja 31 protsenti rohkem soojust kui möödunud aasta jaanuaris, teatab Statistikaamet.

Energiatoodangu suurenemise põhjustas peamiselt külmast ilmast tingitud suurem energianõudlus. Mõnevõrra suurenes ka energia eksport.

Töötleva tööstuse toodang vähenes jaanuaris võrreldes eelmise aasta jaanuariga kolm protsenti. Kui möödunud aasta kokkuvõttes vähenes toodang kõikides tööstusharudes, siis jaanuaris ilmnesid tööstusharuti suured erinevused. Enam kui viiendiku vähenes toodang rõivatootmises, keemia- ja metalltoodete ning masinate ja seadmete tootmises. Vähenes ka toiduainete, jookide, ehitusmaterjali ja elektriseadmete tootmine. Kasvu pidurdavaks teguriks oli jätkuvalt ebapiisav nõudlus.

Seevastu üle kahe korra suurenes metallitootmise ning mootorsõidukite tootmise toodang. Samas väikese osatähtsuse tõttu ei mõjutanud need harud kogu töötleva tööstuse toodangut oluliselt. Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas toodang elektroonikaseadmete tootmises (30 protsenti) ning puidutöötlemises (15 protsenti), peamiselt ekspordi suurenemise tõttu. Toodang suurenes ka nahatöötlemises, kütteõlide, farmaatsia- ja plasttoodete ning muude transpordivahendite tootmises.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel suurenes tööstustoodang 2010. aasta jaanuaris võrreldes detsembriga 4,5 protsenti.