- Niida muru ja lõika põõsad tagasi, sest metsistunud aial ei ole kaubanduslikku välimust ning see tekitab huvilises tunde, et ta ostab põrsa kotis. Mõlema tegevusega on üsna kiirelt ja soodsalt võimalik tagada aias korrapära ning tuua esile aia võlud.

- Tarad/hekid peab korda tegema. Tara/heki rajamisel on soovitav jälgida ümbruskonda. Kui piirkonnas ei ole ühelgi majal aeda ümber, siis ei sobi ehitada ümber krundi raudbetoonist kaunistustega tara. Hekki peaks kindlasti hooldama. Lisaks tasub pöörata tähelepanu väravatele, mis peavad toimima ning sobima üleüldise tara ning aia ja maja ilmega.

- Teerajad peab korda tegema ning eriti sellised, mis on sagedase kasutamise tõttu murukihita ja kuhu vihmade ajal kogunevad lombid. Kõvakattega kõnni- ja autoteed (ning parkimisplats) toovad aeda puhtust ja selgust.

- Terrass ja/või grillinurk on igas aias lisaväärtuseks. Ka siin on oluline, et need sobiksid aia ja maja välisilmega.

- Erinevad veesilmad (basseinid, purskkaevud) nõuavad palju hoolt, aga on maja müümisel kindlasti plussiks. Kuuid ainult siis, kui need on kooskõlas maja arhitektuurse tervikuga.

- Mõni marjapõõsas ja viljapuu on aias teretulnud nähtus. Nüüd on tagasi see aeg, kus paljud on hakanud hindama oma kasvatatud toitu. Võimalus lõigata salatisse või võileivale väikselt peenramaalt mõni tillioks – see on majaomaniku privileeg korteriomanike ees.
- Aiaskulptuurid võivad aiale eripära juurde anda, aga nendega ei tohiks üle pingutada. Iga põõsa all ja trepiastmel seisev kuju mõjub ülepakutuna ning ei sobi laiale maitsele.

- Eestis on päikest vähe ja seetõttu võib tekkida soov lõigata maha maja ümber olevad kõrged puud. Siinkohal on soovitus põlispuud alles jätta. Puud teevad aia elavamaks ja loovad kauneid maastikuvorme.

- Vanade majade aedades asuvad sageli kuurid, mis on ilmaoludest räsitud. Kui kuurid on säilitamist väärt, siis võib neid värskendada sobiva värviga (näit rootsi punasega). Mittekõlbulikud kuurid on soovitav aiast eemaldada.

- Kui peres ei ole inimest, kellel on tahtmist põhjalikult aiaga tegeleda, siis piisab aia rajamisel muru külvamisest ja mõnede põõsaste ning igihaljaste puude istutamisest, juurde võib lisada suuremaid põllukive. Sellised kujunduselemendid võivad olla küll tagasihoidlikud, aga loovad aeda elu ning põnevust.