Business Insider vahendab CareerCasti värsket uuringut, mis järjestab USA tööjõustatistika andmetele tuginedes 10 ametit, kus 2022. aastaks kõige rohkem töökohti kaob.

1. Postiljon
Suurima hoobi saavad postiljonid, kus töökohtade arv väheneb 28 protsenti.

2. Põllumees
Töökohtade arv väheneb 19 protsenti, sest tehnoloogia areng lubab vähema tööjõuga hakkama saada.

3. Näidukontrollijad
Töökohtade arv väheneb 19 protsenti, sest üha rohkem ettevõtteid paigaldab elektoonilisi mõõdikuid, mis lubab näite kontrollida kauglugemise teel.

4. Reporter
2022. aastaks väheneb töökohtade arv 13 protsenti, sest online-uudiste pealetung süveneb ning paberväljaanded kaotavad lugejaid, tellijaid ning reklaamikäivet. Ajalehed ei suuda enam palgata varasemaga võrreldavas mahus reportereid.

5. Reisiagent
Kuna üha rohkem inimesi planeerivad oma puhkusi ja reise ise veebilehekülgede abil, kaob vajadus reisiagentide järele, mistõttu töökohtade arv kahaneb selles valdkonnas 12 protsenti.

6. Puuraidur
Töökohtade arv väheneb 9 protsenti.

7. Stjuardess/stjuuard
Lennufirmade kulude kokkuhoid ning ühinemised on selle eriala töökohti juba oluliselt vähendanud ning positiivset väljavaadet ei ole ka silmapiiril, mistõttu prognooside kohaselt väheneb töökohtade arv aastaks 2022 7 protsenti.

8. Puurpingi operaator
Tehnoloogia areng lubab sama toodangu valmistada vähema arvu operaatorite abiga, mistõttu töökohtade arv kahaneb 6 protsenti.

9. Trükitööline
Kuna üha rohkem töid tehakse digitaalselt, väheneb ka vajadus trükitööliste järele 5 protsenti.

10. Maksuametnik/-konsultant
Uued tehnoloogiad lubavad maksuküsimused lahendada elektrooniliselt ning automatiseeritult, mis lubab palgata vähem töötajaid. Aastaks 2022. väheneb töökohtade arv 4 protsenti.