"Estonian Celli puhul on mõju tulemusele mõlemas suunas. Puitmassi müügihind sõltub eukalüptist toodetava puitmassi dollarites maailmaturuhinnast. Kuna aga valdav enamus meie kliente on Euroopa paberitööstused, kelle jaoks kulusisend kallineb, siis Euroopa turul korrigeerivad muutuvad allahindlused dollari muutusest tuleneva efekti kiiresti ära," märkis Lahe.

"Aasia turgudelt võime mõningast lühiaajalist efekti oodata, aga kahjuks on nende turgude lõpphind nõudluse-pakkumise tasakaalu tõttu oluliselt madalam Euroopast, mistõttu pole Aasia hetkel meie eelistatud sihtturg," lisas ta.

Kallim dollar võib mõnevõrra suurendada tehase kulu. "Kuna mõnedes sisseostulepingutes on baashind samuti dollarites, siis nende lepingute järgsed ostud muutuvad meile kallimaks. Ühe näitena võib tuua näiteks maagaasi sisseostu, millise baashind põhineb dollarites kütteõli hindadel," rääkis Lahe.

"Käegakatsutavad mõjud laias laastus tasakaalustavad üksteist ning märgatavat mõju majandustulemusele ei oota," ütles ta.