Kunda sadama kapten Aadu Nurmsalu ütles ETAle, et käesolevaks aastaks prognoosib sadam käibeks üle 1,7 miljoni tonni. Prognoosi täitumine sõltub aga ilmadest, mis määrab põhilise väljaveoartikli - puidu - kättesaadavuse metsast.

Ülemöödunud aastaga suurenes sadama kaubakäive rohkem kui kolmandiku võrra, ehkki nii metsatööstuse kui turbakogujate jaoks ei olnud ilmad soodsad. Kaupade väljavedu moodustab sadama käibest valdava osa, sissetoodavate kaupade maht oli mullu ligikaudu 50.000 tonni.

Tänavu on sulailmade tõttu metsaraiete maht vähenenud ja puidu osakaal sadama käibes aasta esimestel kuudel vähenenud, mistõttu on kasvanud ligi veerandi võrra Kunda Nordic Tsemendi omatoodete tsemendi ja klinkeri osakaal.

Omatoodete osakaalu suurendamine on sadama omaniku üks tänavusi eesmärke, kuna sadama käibest moodustab endiselt ligi 60 protsenti palk ja paberipuu. Järgnevad tsement, klinker, turvas, hakkpuit ja vili.

Kunda sadamat läbis aasta jooksul 615 laeva, mis on 59 laeva enam kui tunamullu. Oma osa on selles mullu septembris avatud uue kai kasutuselevõtul, rääkis Nurmsalu.