ASile Kunda Nordic Tsement kuuluva Kunda Sadama kapten Aadu Nurmsalu ütles ETAle, et kuigi ilmastik on nii turbakogujatele kui ka metsameestele olnud ebasoodne, on sadama käive kaheksa kuuga 1,2 miljonit krooni ja aasta alguses prognoositu on täidetud.

Nurmsalu sõnul on sadama kaubakäive sel aastal kasvanud stabiilselt tõusvas joones ning võrreldes möödunud aastaga on käive suurenenud rohkem kui kolmandiku võrra.

Kunda Sadama kaubakäibest moodustab enamuse ehk 60 protsenti palk ja paberipuu, järgnevad tsement, klinker, turvas, hakkpuit, vili. 98-99 protsenti sadama käibest tuleb Nurmsalu sõnul ekspordist, sisse veetakse peamiselt lõhkeainet mäetööstusele, vilja ja linnaseid õllemeistreile.

Kaheksa kuuga on Kunda Sadamat läbinud 456 laeva ning aasta lõpuks loodetakse ületada möödunud aasta 556 laeva piir, seda eelkõige täna avatava uue neljanda kai arvelt.

60 meetri pikkuse uue neljanda kai ehitusmaksumuseks kujunes 18 miljonit krooni. Uue kai ääres on merepõhi süvendatud 8,5 meetrini ning kai ääres saavad peatuda 3000-5000-tonnise kandevõimega ja 135-150 meetri pikkused laevad.