MTA pressiesindaja Kaia-Liisa Tabri ütleb esmalt, et ka nende arvates on suurusjärk üle 100 miljoni õige, seda siis nii era- kui juriidiliste isikute peale kokku. Riigil jääb hinnanguliselt saamata umbes 20-25 miljonit eurot.

„Positiivne on, et aasta-aastalt üüritulu deklareerimine kasvab ja summad suurenevad. Näiteks eraisiku saadud üüritulu kasvas eelmisel aastal 25%, tulu deklareeriti 15,8 miljonit eurot," toob Tabri välja.

Tabri selgitab ka, kuidas MTA infot kogub. Eraisikute üüriturgu kontrollivad nad füüsilise isiku tuludeklaratsiooni kaudu. Peatselt alustavad nad 2017. aasta deklaratsioonide järelkontrolli, millega seoses soovitavad nad kõigil eraisikutel, kellel on 2017. aasta üüritulu deklareerimata, oma tuludeklaratsioon üle vaadata ja vajalikud parandused teha.

„Paremaks üüritulu deklareerimiseks saadame eraisikutele meeldetuletusi üüritulu näitamiseks tuludeklaratsioonis. Ennetavad tegevused on suunatud teavitamisele, sest sel aastal saadud tulu tuleb deklareerida järgmise aasta tuludeklaratsioonil. Samuti tegeleme pidevalt vihjetega ja võtame riskianalüüsile tuginevalt inimestega otse ühendust, et neile deklareerimise kohustust meelde tuletada," selgitab Tabri.