Võrreldes 2014. aasta II kvartaliga vähenes kogukasum enamikul tegevusaladel. Ettevõtlussektori kasumi kasvu pidurdasid enim töötleva tööstuse, info ja side ning põllumajandusettevõtted. Kogukasumis suurima osatähtsusega töötleva tööstuse kasum vähenes 16%, seda eelkõige põhiliselt ekspordile suunatud metalltoodete ja puidutööstuse kasumite vähenemise tõttu.

Ettevõtted müüsid 2015. aasta II kvartalis kaupu ja teenuseid 12,5 miljardi euro eest, mis oli 3% vähem kui aasta tagasi samal ajal. Kogu ettevõtluse müügitulus kõige suuremat osatähtsust omavate kaubandusettevõtete müügitulu vähenes 4% mõjutatuna põhiliselt müügitulu vähenemisest hulgikaubanduses. Samas jaekaubanduses müügitulu kasv jätkus. Töötleva tööstuse ettevõtete müügitulu suurenes 1%.

Ettevõtete kulud vähenesid 2015. aasta II kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2%, samas tööjõukulud suurenesid 6%. Nii tööga hõivatud isikute kui ka töötatud tundide arv suurenes 2%. Ettevõtlussektori tööviljakus puhta lisandväärtuse alusel oli hõivatu kohta keskmiselt 5500 eurot kvartalis ehk 3% vähem kui mullu II kvartalis.

Ettevõtete investeerimisaktiivsus on jätkuvalt madal. Ettevõtted investeerisid 2015. aasta II kvartalis 520 miljonit eurot, mis oli 3% vähem kui eelmise aasta samal ajal. Investeeringud vähenesid eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes seitsmendat kvartalit järjest. Investeeriti peamiselt masinatesse ja seadmetesse ning ehitistesse. Suuremad investeerijad olid energeetika-, töötleva tööstuse, kaubandus- ning põllumajandusettevõtted, kes tegid kokku üle poole ettevõtete koguinvesteeringutest. Võrreldes 2014. aasta II kvartaliga suurenesid vaid investeeringud ehitiste soetamisse ning masinatesse ja seadmetesse. Ülejäänud investeeringud vähenesid, neist enim investeeringud transpordivahenditesse.