Teisipäeval sõidavad Saare maakonna esindajad Gotlandi saarele, et lennuliini avamist veel kord arutada, teatas ETAle Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja.

“Liini käivitamisest on huvitatud nii Saaremaa kui Gotland, kuna see aitaks suurendada mõlema saare avatust,” ütles Saare maavalitsuse majandusosakonna juhataja Hans Teiv. Kavade kohaselt hakkaks lennuk juunist lendama liinil Tallinn-Kuressaare-Visby-Kuressaare-Tallinn kaks korda nädalas, neljapäeval ja pühapäeval.

“Gotlandil rahvusvahelisi lennuliine peaaegu ei ole ja seetõttu on ühendus Kuressaare ja Tallinnaga neile hea võimalus suurendada saare avatust,” põhjendas Teiv.

Lennufirma Avies esindaja avaldas lootust, et teisipäeval õnnestub Gotlandil sõlmida ka leping lennuliini käivitamiseks. Visby-reiside päevadel tuleb Tšehhi LET-410 asemel liinile brittide valmistatud 18kohaline Jetstream 31.

1. märtsist suurendas Avies ka Tallinna–Kuressaare liinil reiside arvu seniselt kuuelt üheksale. Saarele saab lennata esmaspäeval, teisipäeval, kolmapäeval, reedel ja pühapäeval.

Juunist lisandub aga seoses Gotlandi-liini käivitamisega veel üks reis neljapäeva pärastlõunal, mille lennufirma teeb mittedoteeritavana omal riisikol.